مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: از وضعیت نامناسب بازار توزیع بازیهای رایانهای به ویژه موضوع توزیع بازیهای ضد اسلامی و ایرانی رضایت نداریم؛ نظارت بر توزیع بازی در گیمنتها مدتی است از این بنیاد سلب مسئولیت شده است.
به گزارش معاونت ارتباطات بنیاد ملی بازی های رایانه ای به نقل از خبرگزاری ایکنا، بهروز مینایی مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای با اشاره به توزیع بازی «Blacklist» اظهار کرد: توزیع این بازی رایانهای، ممنوع اعلام شده است و هیچکسی اجازه پخش و انتشار آن را ندارد. اما مسئولیت جمعآوری آن از گیمنتها برعهده بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیست؛ بلکه «ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» باید اقدامات لازم را انجام دهد.
وی افزود: علاوه بر این بازی رایانهای، شاهد انتشار بازیهای ممنوعه دیگری همچون «بتلفیلد»(Battlefield) هستیم. ما مشاهدات میدانی خود را از وضعیت بازار خراب صنعت بازیهای رایانهای داریم و این گزارشات را منعکس میکنیم؛ اما برخورد با عوامل خاطی داخل بازار برعهده ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیگیری آن مربوط به قضایی و پرونده، مربوط به آن جایگاه است.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای تصریح کرد: اصل بحث نظارت، برعهده بنیاد ملی بازیهای رایانهای گذاشته شده است. ما درحوزه صدور مجوز به بازیهای رایانهای اقدام میکنیم اما حوزه برخورد با عوامل خاطی از بنیاد گرفته شده است و ما حق دخالت نداریم. همچنین اگر بخواهیم دخالت کنیم باید با نیروی انتظامی هماهنگی کنیم.
مسئولیت گیمنتها باید برعهده بنیاد ملی بازیهای رایانهای باشد
مینایی اظهار کرد: سه ماه اول سال 90، پیش از تشکیل ستاد صیانت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالیتهایی داشتیم و خوشبختانه حرکتهای خوبی صورت گرفت. اما زمانی که این امر به ستاد محول شد دیگر از عهده ما خارج و هیچ دخالتی نداشتیم.
وی بیان کرد: ما بارها عنوان کردهایم که بتوانیم بطور کامل بر این امور فعالیت داشته باشیم چرا که هر اتفاقی که در حوزه بازیهای رایانهای رخ میدهد، انگشت نشانهها به سمت بنیاد است. البته نشستی با عوامل قوه قضاییه و نیروی انتظامی داشتیم. آنها هم از این وضعیت ناراحت بودند؛ مبنی بر اینکه چرا برخورد مناسبی صورت نمیگیرد. همه ما قبول داریم که متأسفانه برخورد خوبی در این زمینه صورت نمیگیرد.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای تصریح کرد: حرکت اصلی و اساسیمان، تولید بازیهای رایانهای مناسب است چرا که حتما باید جایگزین مناسبی برای این بازیهای ممنوعه داشته باشیم. البته هماکنون چند بازی رایانهای مناسب همچون «خلیج عدن» داریم اما متأسفانه با مشکل توزیع روبرو هستیم.
خلیج عدن میتواند جایگزین «بتلفیلد» باشد
وی بیان کرد: بازی خلیج عدن میتواند جایگزین «بتلفیلد» باشد یا بازی «شتاب در شهر»، «جادههای نبرد» و «شبان» در ردیف بازیهای مناسب قرار داند.
مینایی اظهار کرد: سرمایهگذاری در بازیهای خارجی، بسیار سنگین است و ما اگر در این وضعیت با کمبود اعتبارات بخواهیم به مهارتهای آنها دست یابیم، این وضعیت امکانپذیر نخواهد بود. بهای بازیهای خارجی در کشورمان بسیار پایینتر از بازیهای داخلی است به همین دلیل کاربران به آن سمت سوق مییابند.
وی بیان کرد: مشکلات اساسی و زیربنایی که در صنعت بازیهای رایانهای وجود دارد هم به لحاظ فرهنگی و هم اقتصادی میتواند ضرر داشته باشد.
اعتبارات قطرهچکانی در صنعت گیم کارساز نیست
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای تصریح کرد: بازی آنلاین «آسمان دژ»، بازی مناسبی است که میتواند جایگزین بسیاری از بازیهای آنلاین خارجی باشد. این بازی آنلاین ایرانی، بهترین بازی 2013 شناخته شده است.
وی یادآور شد: این اعتبارات قطره چکانی، چندان نمیتواند مشکلی از مشکلات صنعت بازیهای رایانهای را حل کند. همچنین عدم توزیع مناسب، از دیگر مشکلات این صنعت به شمار میرود.